Капковото напояване и поливна система – Коя ще e главната разлика ?

Докато изберете точно как да изграден Вашият зелен двор, много важно съществено значение ще бъде какъв тип система за поливане може да сложите. Поливането на вашия зелен двор е с решаващо съществено значение, ако наистина искате да поддържате само една обикновенна трева.


Две от най-разпространените системи на напояване на заелени площи са капково напояване и поливни системи. В случай, че не сте точно уверени каква е разликата измежду тези две системи, ние ще ви покажем какви ще са те и ще спомогнем да определите кое е за вашите потребности и обработването на градината ви.
Определение за системата за напояване с капки и пръскане
Макар че има много на брой решения на напоителни системи за капково, ние желаем да обхванем ключов модел, който най-често се използва, след като става въпрос за озеленяване на жилищни и търговски имоти.
Капково напояване
Тези системи за напояване с капки пуска водата по правилен вариант. Като ползвате много на брой издължени пластмасови тръби, напояването със ситни капки обикновено е ниско близо до тревата, така че по-малко вода да се губи от изпарението. На чести интервали или в взаимозависимост от структурата на двора, в тръбите за поливане има отвори, за да е в състояние напълнената вода да излезе.
Така както ни показва наименованието, системата за капково напояване дава възможност водата да капе директно върху почвата, заобикаляща растението, там където се намира отвора.
Напоителна система
В контраст от капковото напояване, тази система разпространява водата в много по-голяма площ, контролирани граници. Често се прилага разпръсквачи, които може да поставите в двора си. Ако търсите, може да разгледате повеч на разпръсквачи от БИ ЕЛ АГРО. В сравнение със системите за капково напояване е над земята, щом говорим за напоителните системи, пласмасовите тръби са в почвата, като единствено главите които пръскат се забелязват над земята.
Щом се влючат, тези с-ми пръскат големи количества вода, за да напоят голямо количество земя. Пръскащите устройства, слагани от правилна фирма за озаленяване, биха могли да са сложени така, че вашият зелен двор да има необходимото по обем покритие от вода, без тревни площи да бъдат сухи.
На основа на различията измежду напояването чрез капки и системите за напояване, е възможно да получите много добра информация за това, от която се нуждаете във вашия двор. И ако все още не сте сигурни, е по-хубаво да знаете плюсовете и минусите на 2-те напоителни системи.
Плюсове и минуси за напояване с капки
Ползите :
Драстично намалява отпадъците във видата
Финансово по-добре е за отделно напояване на растения
Намаля видимо ерозията на земята
Много лесен за инсталиране
Спира инфекцията на тревата поради пренасищане
Плюсове и минуси на спринклерната система
Плюсове :
Добър вариант за всички индивидуални видове земна почва
Възможно е с приложение да върши работа с таймер
Тръби сигурни под земята
Полива бързо и лесно огромни участъци
Възможно е да се поставят допълнения като например отрови и торове за тревата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *