Кухните – място за готвене и чудесна комуникация

kitchen

Също като всяко едно нещо, също и кухнята е подвластна на огромен напредък през годините. Някога сложените в най-отдалечения край на сградата кухненски помещения са заменени от построените на преден план съвременни помещения. Важният момент за дизайнерите е нареждането на сигурни детайли, обърнати към хола или дори сливането на кухненското помещение с трапезария или всекидневна. В изготвянето на вид на кухня, налице са няколко неща, като трябва да се анализират, примерно с остров ли ще бъде кухненското помещение? Модерен или пък по обичаен дизайн харесвате? Точно какви уреди ще закупите? Силата и вида на светлината?

– Кухненските плотове
Гранит, Варовик, Мрамор са някои от най-използваните естествени материали за кухненски плотове, използвани в настоящето. Използването на керамични плочки значително е така разпространено сред дизайнерите, понеже те са удобни и се срещат в голямо разнообразие от цветове. Термоплотовете със създадени от хората материи са правилен подбор поради съотношението качество цена, което предоставят и също така възможността за огромна палитра от цветове. Плотовете от дърво, от масивна дървесина, са значително хубави, но им липсва стабилност на топлина и вода и поради това изключително рядко се използват в кухнята.

– Обзавеждане на кухнята предлага нюанса за цвета на вътрешното оформление
Шкафчетата в кухненските помещения са важни за определянето на пълната визия на цветовете на кухненския интериор. И ако сте си избрали светъл вътрешен дизайн, подберете светла дървесина – бук, явор, дъб, йестен, бреза.

– Кухните точно като голяма стая за семейството
Независимо дали разведрявате кухненското си помещение или купувате чисто нова в нов апартамент, съществуват няколко предимства като самия монтаж на островна част да кажем, за тях би трябвало да се съобразите. Ако решите да съедините хола с кухнята, притежавате възможност да го сторите с бар-плот – едновременно стилен и удобен. Дори ще можете да псотавите печката за готвене точно като частица от бар-плота и също така по време на готвене, може да поговорите с близките си.

– Групирайте си шкафчетата в началото
Определете предварително кое шкафче и чекмедже какво точно ще съдържа и точно колко кътче ще ви е необходимо въобще в готварското помещение. Бихте могли да започнете с уточняването големината на кухненския плот. Ориентирайте се по кухненското помещение, което сте употребявали до този момент, уточнете какво реално ви е нужно и кое точно е било в повече.

– Поставете кухненски принадлежности в горната част на стаята
Направете виртуално разграничение измежду различните помещения без да правите стена. Изящна поставка за комплект чаши, кухненски ширм или дори малко шкафче, поставени на тавана са чудесен метод за това.

– Кухня – коридор
Страшно много специалисти съветват за ползването на кухненско помещение тип антре или т.нар. V-образни кухни. Очарователна, при положение, че се движите между котлона и мивката.

– Осветление под шкафовете
Осветлението често не му се дава голяма грижа при аранжирането на кухненското помещение. Действителността също е, че даже с чудесна светлина в кухните, шкафовете често остават мрачни. Благодарение на малко на брой правилно монтирани диодни или луминисцентни тела за осветление, кухненското помещение е в състояние да прилична на доста уютно и по-голямо.