Наистина важни съвети за свежа тревна площ Типове тревни площи

За да се получи желаната от Вас тревна площ, ще трябва да подберете правилната смеска за трева (смесица от семена), като пример английски райграс или власатка.

Има съответстваща смесица от семена за абсолютно всеки тип тревна площ.

Те реално могат да бъдат обществени, спортни, декоративни или пък много други ландшафтни местности.

Напояване на поляните


Ливадите е възможно да бъдат поливани както ръчно – с воден пистолет и маркуч, така и автоматично – с разпръсквачи. Ако случайно се прави това през деня, изпарява се малка част от водата, без да е използвана.

Затова все по-често се използват по-интелигентни, ефективни и спестяващи водата с-ми. Много популярни са прибиращите се пръскащи глави.

Съставянето на подобна система за поливане Ви дава спокойствие години занапред, даваьо Ви възможност комфортно да напоявате поляната с помощта на едно копче или дори с таблет за напояване.

Обогатяване на моравите

При окосяването се премахват част от хранителните съставки на моравата. Безсъмнено това е възможно да бъде компенсирано с торене. Важно е да се върши през пролетта и есента, всичко зависи от нивото на натоварване на тревата, също така и от типа продукт за наторяване, който сте използвали.

На пазара много по-често се предлагат гранулирана тор с продължителна функция – траеща няколко месеца.
Краища на ливада
За окрайчване на моравата, много комфортен инструмент е ножица с акумулаторна батерия с дълги дръжки.

Подновяване на ливади

Когато пролетта идва и ливадата се раззелени, на места могат да останат тъмни сектори. Те се фиксират благодарение на подрязване с ръчен уред (примерно права лопата). Изрязаното местенце може да се попълни с тревен чим.

Друг метод е след отстраняване на загиналите тревни площи, да се разрови земята и да се посадят чисто нови семена.
Методика на косене
Всеки един път когато подкосявате, е наложително да променяте режещата посока. Иначе винаги ще натискате стъблото само в една страна, а това допринася до по-лесно степване на тревата.

Ако най-често подкосявате надясно, сменете с подкосяване наляво. Понякога трябва и по диагонал, когато сменяте движенията.

Намерете още информация: водоструйки цени